hooglpicture.blogg.se

Tazzine caffe senza manico
Tazzine caffe senza manico









tazzine caffe senza manico tazzine caffe senza manico

Dan wordt water toegevoegd en het mengsel wordt boven hete kooltjes aan de kook gebracht. Vervolgens worden deze grof gemalen in een vijzel waarna de koffie in een speciale koffiekruik (jebena) wordt gedaan. Als de bonen donker genoeg gebrand zijn wordt er met het pannetje met de rokende bonen rondgegaan en worden de aroma’s middels een waaier door de ruimte verspreid om iedereen te laten meegenieten van de geur van de verse bonen. Zij wassen de groene bonen en roosteren deze in een pannetje, een 'menkeshkesh'. Onweerstaanbaar hoe knappe vrouwen met een innemende zachte glimlach en een langzaam ritueel u kunnen voorbereiden op een geurig kopje koffie!ĭe koffie, 'bun' genoemd wordt altijd door de vrouwen gezet. A tow or horsehair filter is placed on the spout jebena to filter the coffee while it is being poured. After a few minutes, the coffee is poured by the woman, with elegant gestures and precise, into the cups (fingiàn). Once roasted, the beans are crushed by hand in a wooden mortar or stone and are paid in jebena, earthenware amphora containing boiling water flavored with ginger powder. The whole is placed on a carpet or a bed of grass and flowers. The preparation of the green coffee beans, which are washed, peeled and roasted in a large bowl placed over a perforated grate, where they burn fragrant incense. The ritual is usually led by a young woman dressed in traditional ceremonial clothing. The ancient ceremony of the Ethiopian coffee Un filtro di stoppa o crine viene posizionato sul beccuccio della jebena per filtrare il caffè mentre viene versato. Dopo qualche minuto il caffè viene versato dalla donna, con gesti eleganti e precisi, nelle tazzine (fingiàn). Una volta tostati, i chicchi vengono tritati a mano all’interno di un mortaio di legno o di pietra e vengono versati nella jebena, un’anfora di coccio contenente l’acqua bollente aromatizzata con polvere di zenzero. Il tutto è posizionato sopra un tappeto o un letto di erba e fiori. La preparazione parte dai chicchi di caffè verde, che vengono lavati, sbucciati e tostati all’interno di un grande recipiente forato posto sopra un braciere dove bruciano profumatissimi incensi. Il rituale viene solitamente condotto da una giovane donna vestita con tradizionali abiti cerimoniali.











Tazzine caffe senza manico